Nieuws  uit Stentor

“Verandering in de maatschappij"

Het noaberschap komt echt weer terug dankzij de aanpak van de  verschillende gemeentes. Dat heeft veel te maken met bewustwording.Een mooi voorbeeld zijn de mensen van het fietsgroepje waar de dementerende meneer bij zit. Zij houden nu meer rekening met hem en zorgen met elkaar voor hem. Het omzien naar de medemens groeit daardoor."

"Mensen merken steeds meer dat de gemeente niet zomaar allerlei hulp vergoedt. De berichtgeving in de media draagt hier ook aan bij, al gaat dit wel vaak van het negatieve uit. Angst is dan ook een emotie die we veel tegenkomen. Mensen zijn bang dat we ze alles af gaan pakken, maar na een goed gesprek zijn ze blij met onze nieuwe aanpak. Het sociale aspect van de hulp is voor veel mensen erg belangrijk. Als we ze op dat gebied oplossingen kunnen aanbieden, helpen we ze al enorm. Andere mensen kiezen bewust voor particuliere hulp in de huishouding, omdat ze dan zelf mogen beslissen welke klussen er in huis gedaan worden."

Er wordt tegenwoordig eerst gekeken of er iemand uit het sociale netwerk als begeleider mee kan en wil. Hoe leuk is het om samen met een familielid/vriend/buren te gaan sporten of deel te nemen aan sociale activiteiten? Dit kost ze niets en het is nog gezellig ook. Zo bezuinigen we aan de ene kant en verhogen we aan de andere kant het plezier."
Noaberschap- Heemse    1- 5-2016 van start, let op u brievenbus en geef u op als klusser, begeleider of plaats uw hulp vraag via de web site, telefoon, formulier of via de kerken.
 
Links,

http://www.noaberschap.nl
http://www.marslandennoaberschap
http://www.baaldernoaberschap.nl/
https://www.hardenberg.nl/samen-doen/
Opa,  oud papier actie Heemse ondersteunt  Noaberschap -Heemse
GKV ondersteund ook project Noaber schap
De eerste 24 klussen zijn  gekoppelt en uitgevoerd naar tevredenheid van alle partijen
Ook Plaatselijk belang Heemse onderkent en ondersteunt  het belang van het Noaberschap project